Световна премиера на новото Maserati Grecale

Новoто SUV Maserati Grecale е „Изключителният всекидневен автомобил“. Grecale постига правилния баланс между гъвкавост, елегантност, ефективност и иновативност, като гарантира едновременно ефективност, комфорт и безопасност. Тези характеристики са съчетани с офроуд възможности и безкомпромисно удоволствие от шофирането.

Разработен в Лабораторията за иновации на Maserati в Модена, новото SUV се произвежда в завода в Касино. Grecale с толкова много възможности, допълвайки гамата и правейки я най-пълната досега на марката Тризъбец.Предлага се изключително широка гама от двигатели: конвенционални с вътрешно горене, хибридни, а след година Grecale ще бъде и първият изцяло електрически SUV в историята на Maserati.

С пускането на модела ще бъдат налични три версии: GT с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 300 к.с., Modena с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 330 к.с. и мощната версия Trofeo с високопроизводителен бензинов V6 двигател 3,0 л с мощност 530 к.с., базиран на двигателя Nettuno, монтиран на MC20.

За да допълни гамата – Grecale Folgore, 100% електрическата версия с 400V технология. Новото SUV се отличава с простор и комфорт, като разполага с впечатляващ набор от „найдобри в класа“ характеристики. Той е най-добър в класа си по отношение на вътрешното пространство, управляемостта, поведението, ускорението (0-100 км/ч за 3,8 секунди – при Trofeo), максималната скорост (285 км/ч – отново при Trofeo), качеството на звука и широкото използване на фини материали като дърво, въглеродни влакна и кожа.

Размерите му са основен фактор: във версията GT, Grecale е дълго 4846 мм, с междуосие 2901 мм, височина 1670 мм, широчина 2163 мм (включително страничните огледала), със следа от задните колела 1948 мм (и още по-голяма при Trofeo).

Дизайнът на Grecale включва новия визуален символ на Maserati, който отличава всеки нов модел от MC20 насам. Предната част се откроява с ниска и внушителна радиаторна решетка. Профилът се характеризира с контраста между изчистеност и техника, с изключително плавна каросерия, отличаваща се с извиващи се визуални форми, а техническите ѝ компоненти са подчертани от използването на въглеродни влакна. В задната част, задните светлини тип „бумеранг“ са вдъхновени от Giugiaro 3200 GT и се вписват в трапецовидната линия, която става още по-впечатляваща от купе ефекта на кабината и завършека ѝ на спортен автомобил.

Вътре в купето най-забележителните технически характеристики включват традиционния часовник на Maserati. За първи път той се превръща в истински автомобилен консиерж с помощта на гласовото управление.

Всичко става на базата на докосване, с изключителна естетическа изчистеност. Технологиите се управляват от дисплеите: големия 12,3-инчов централен екран, най-големият, виждан някога в Maserati, друг 8,8-инчов дисплей за допълнителни контролни уреди и трети за пътниците на задните седалки. Изживяването в автомобила се управлява от мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant (MIA), от най-модерната информационно-развлекателна система и от Maserati Connect. Звукът е изведен до абсолютните граници на удоволствието от всеобхватното звуково изживяване, осигурено от типичния рев на Maserati и поглъщащата 3D звукова система Sonus faber. Системата Sonus faber – стандартна за ниво Premium – включва 14 високоговорителя или 21 високоговорителя при поръчка на ниво High Premium.

Всяко пътуване се превръща в уникално приключение, което съчетава динамичен комфорт и незабравимо изживяване при шофиране, възможно благодарение на изключителното управление, осигурено от новата, 100% система на Maserati, Vehicle Dynamic Control Module (VDCM) и 360° контрол, който тя предлага върху автомобила. Възможността за пълен контрол се изразява в ясно разграничение между различните РЕЖИМИ НА ДВИЖЕНИЕ: COMFORT, GT, SPORT, CORSA (само Trofeo) и OFF-ROAD.

За световната премиера на Grecale – специално дигитално събитие на уебсайта на марката (houseof.maserati.com) – Матилда Де Анджелис и Алесандро Борги – посланици на марката и световноизвестни италиански актьори – бяха избрани да олицетворят и обяснят как новият модел представя изключителното ежедневие.

Присъстваха също Дейвид Бекъм, глобален посланик на марката Maserati, и италианският изпълнител Dardust, който направи ексклузивен „бекграунд трак“ в рамките на дигиталното събитие.

Инженерите от Лабораторията за иновации на Maserati в Модена са работили директно с Dardust, за да проектират звука в автомобила. Съвместни усилия, които се изразяват в трансфер между технология и звуков дизайн, за да се персонализират „звънците“ – звуковите сигнали, получавани от потребителя като част от необикновеното изживяване при шофиране на борда на Grecale.

Вашият коментар