Световната купа е за Сьострьом и Ле Кло Чад

 

Чад ле Кло (РЮА) и Сара Сьострьом (Швеция) удържаха преднината си от целия сезон и триумфираха като носители на Световната купа по плуване на ФИНА в малък басейн.  В Сингапур, където се състоя последният кръг от надпреварата, прибраха чекове от по $150 хиляди.


Сьострьом взе допълнителни $50 хиляди за джакпота от последните три старта, състояли се в Азия. Така общият й приход е 200 хилядарки.

С първа купа в кариерата си шведската фурия сложи край на серията от пет поредни победи в генералното класиране на Катинка Хошу.

Желязната унгарка прибра $100 хил. като позгласничка.


Толкова прибра и вторият при мъжете Владимир Морозов (Русия), грабнал и джакпота от азиатските кръгове, за да закръгли актива си на $150 хил.

Сънародникът му Кирил Пригода и холандката Раноми Кромовиджоджо оформиха тройките в генералното класиране. Тръгнаха си от Сингапур с по $50 хил.

 

 
В миналогодишното издание на комерсиалната верига само победителите бяха награждавани, а сумата при мъжете и жените бе по-малка – $100 хил.


“Тази година се проведе най-силната Световна купа и не защото аз я спечелих, а заради промените в правилника, даващи равен шанс на състезателите да се борят за повече подиуми и премии. Надявам се веригата да става все по-силна и вълнуваща”, коментира Чад ле Кло.


Южноафриканецът разкри, че парите са били мощен фактор за участието му в Световната купа.

“Ще излъжа, ако кажа обратното. В същото време обаче получих и прекрасна възможност за яки битки със силни съпеирници. А годината бе важна за мен. Беше трудна в тренировъчен план, но безценна по отношение на психическата ми стабилност. Започвам още от утре да тренирам”, допълни Ле Кло.

 Сьострьом завърши веригата в блестящ стил, записвайки златен дубъл на 50 м бътерфлай и 200 м св. Стил.

Малко е скъпичък животът в Стокхолм. Така че, когато си купуваш апартамент, оставаш без петаче. И никога не си наясно кога ще спечелиш последните си пари от състезание. Може да те изненада някоя контузия на рамото и затова е хубаво да си спестил някой друг долар предварително”, коментира с усмивка Сьострьом.


Резултати от последния кръг на СК в Сингапур


Класирания

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар