Талант на GD Sport с рекорд и 4 титли в Белград

 

Плувната надежда на GD Sport (Бллагоевград ) Калина Захариева подобри с шест екунди национален рекорд и взе общо четири титли в сръбската столица Белград.

На турнира „Трофей Београда“ участваха плувци на 43 клуба от Беларус, Словения, Грузия, Швейцария, Словакия, Сърбия, България, Македония, Турция, Румъния и Гърция.

Захариева, която е възпитаничка на треньорката Екатерина Георгиева коригира  върховото ни постижение на 800 м св. стил за момичета до 12 г., заковавайки хронометрите на 9:37,62 мин.

Досега дистанцията в тази възраст от българските й връстници най-бързо бе преодоляла Василики Кадоглу от варненския Астери.

Нейното време обаче бе намалено с близо шест секунди от талантливата благоевградчанка.

Поправката е официална, защото турнирът „Трофей Београда“ в сръбската столица е включен в календара на Европейската плувна лига (ЛЕН) и покрива изискванията на Международната федерация (ФИНА). Вече е включен официално и в регистъра на БФПС.

В края на миналата година Захариева се справи и с най-добрите родни постижения до 11 г. на 200 и 400 св. стил и на двата басейна.

Източник: „Струма“

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар