Татуировката ви вади от басейна за седмица

 

Кожата е безкраен океан от възможности за всеки, който е решил да се нашари с татуировки. Плувецът обаче трябва да се съобразява с куп фактори и естетическите са само част от тях.

 

Кои са най-предпочитаните места за татуировка от състезателите в „сините“ спортове – гърди, рамо, предмишница, глезен, дупе? Какво обичат да си рисуват момичетата? С какво се шарят момчетата? Откъде черпят вдъхновение и тематика за новата си кожа?  Това част от въпросите, правещи труден избора на плувеца, решил да се татуира.

 

Отговорите дава в редовната си рубрика в BGswim.com Димо Вулев – бивш шампион и майстор в ANONYMOUS TATOO SOFIA.

 

Предпочитаните места за татуиране


Практиката ми показва, че мъжете предпочитат да си татуират  гърдите. Все пак при плувеца те са добре оформени. Естествено шарят си бицепсите, трицепсите, прасеца, областта на ребрата, гърба… Не съм татуирал много плувкини. Случи ми се да рисувам бивша състезателка по гърба, между плешките, а след това от вътрешната страна на китката.

Като  цяло е доста трудно да се определи някакъв стереотип при локализацията на татуировката. Всеки клиент, дали е плувец или не, си има свое виждане на коя част от тялото иска да се бележи за цял живот.

 

 

Французинът Фредерик Боске е един от най-нашарените плувци

Гледам да не давам съвети. Правя изключение единствено, ако мястото за татуиране е крайно неподходящо. Давам своята си препоръка със съответните аргументи.

 

Кога най-ранно да се татуират плувците


Въпросът с възрастовата граница е доста сложен. На състезания преди година забелязах, че има татуирани и доста малки на възраст плувци. Все пак плуването е спорт, който предразполага израстването на тялото рязко и бързо понякога. Това може да изиграе лоша шега, защото татуировката може да се разтегне и да промени формата си.

 

 

Така или иначе плувци, трениращи сериозно за важни състезания не се татуират много. Причината е проста. Татуировката ги вади за поне седмица от басейна. Това е необходимото време за заздравяване на рисунката, а понякога е и повече.

Татуировките, които са под коляното заздравяват по-дълго време. Не мога да се обоснова научно. Това обаче показва моята практика.

 

 

Американецът Антъни Ървин

 


–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар