Татуировките на Каелъб Дресъл

 

Вече никой не приема за екзотика присъствието на татуирани плувци на престижните състезания. С друго око обаче се гледа на шарките по телата на големите шампиони. Феновете се интересуват какво предпочитат да си татуират техните кумири.

Каква е символиката. Има ли естетиката. Чудят се дали не са прекалили със заиграването на мастилото. В момента най-актуален, и като име и като татуиран шампион, е Каелъб Дресъл, който в Будапеща миналата година стана вторият плувец след Майкъл Фелпс със седем титли от едно световно първенство.

Кодовете по тялото на американската торпила разшифрова в традиционната си рубрика Димо Вулев – бивш шампион, а сега майстор на татуировки в столичното студио АNONYMOUS TATOO SOFIA в столицата. Защото мнозина са обърканите – шарките по тялото на Дресъл. Те постоянно се менят. И наистина, ако разгледате под лупа в поредица негови снимки от последните 3 години, ще видите мечка, орел, алигатор, звезди и какво ли още не.

Димо Вулев

Ще се изненадате, татуировките не са временни. По тялото на този плувен титан доста е рисувано. Сегашните му татуировки са в стил неотрадишънъл (neon traditional или традишанъл). Направен е доста добър cover up (покриване на стара татуировка с нова) и почти не си личи нищо от старите.

Затова е допринесъл и лазерът, който е действал на няколко сесии (съдейки по размера), за да може да изсветли старите татуировки. Просто ги минал с лазер, за да ги изсветли и после ги е покрил с нови. След като е веднъж татуировката е изсветлена, е доста по-лесно да се направи нова отгоре.

Важно е да се знае, че временни татуировки няма освен тези направени с къна (обикновено по морето през лятото). По отношение на лазера в България не съм виждал добре махната с този способ. Може би не съм гледал достатъчно. Също така трябва са се знае, че махането на татуировка с лазер е доста болезнено и почти винаги не може да се махне напълно. 

 
Преди олимпийските игри в Рио 2016 Каелъб Дресъл има американски морски орел и звезди – символът на САЩ

На световното в Будапеща 2017 вече се вижда как е направил няколко сесии с лазер и татуировката е изсветляла

Старият татус в детайли


Новата рисунка, покриваща старата

Алигаторът на предмишницата е заради символа на отбора му „Флорида Гейтърс“.   

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар