Тимът на Братанов спечели дуела с Божилов в Тексаското дерби


Съотборниците в юношеския плувен отбор Калоян Братанов и Петър Божилов се изправиха в тексаско дерби на университетите им – този по селско стопанство и механика и на Южния Методистки.

И двамата записаха влизания в тройката.

Отборът на Коко Братанов, който бе фаворит, очаквано взе смазваща победа у дома със 158:99 точки.

Стана трети на нетипичната за него дисциплина 200 ярда гръб – с 1:52,44 мин. и осми на 100 ярда бруст с 59,20 сек.Индивидуалното представяне на Божилов бе по-добро.

На 500 ярда св. стил е втори с 4:43,20 мин. На 1000 ярда трети с 9:39,53 мин. .

„Загубихме с доста, но се очакваше. Те са доста по-добри и опитни от нас. С Коко нямахме голяма възможност да говорим, тъй като дуелът беше доста интензивен – разплувания, загрявки. Нямаше време за нищо друго“, сподели пред BGswim.com Божилов.

„Плувах далеч от най-добрите си времена, но това е част от подготовката – в такъв етап сме в момента. Фокусирали сме се изцяло върху конференцията, която е след две седмици. Доколкото разбрах, и при Братанов всичко върви по план. Очакват ни силни плувания“, допълни Божилов.

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар