Треньорът на Антъни: Медалът беше реален

 

Наставникът на Антъни Иванов – Николай Вакареев също не скри разочарованието от представянето на най-добрия ни плувец във финала на 200 м бътерфлай на европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу.

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) и №1 сред колегите си за миналата година обясни пред BGswim.com причините.

„Разочаровани сме от резултата, защото подготовката мина добре. Антъни плува подборните серии на 200 м бътерфлай контролирано. На финала сложи нов бански костюм, който е различен модел от този, с който плува преди. Оказаха се тесен и след 75-ия метър краката му блокирали. Резултатът е ясен“, обясни Вакареев.

„Много съжаляваме, тъй като медалът беше реален. Личното време на Антъни е по-добро от това на третия на 200 м бътелфлай в Глазгоу. За жалост и това го има в спорат и в плуването“, допълни Вакареев.

Той е с трима плувци на европейското първенство в Глазгоу. В комплекса „Толкрос“ се състезава и държавният шампион на 200 м бруст Любомир Епитропов.

Тепърва предстоят участията на най-опитния му състезател Венцислав Айдарски в открити води.

Олимпиецът ни ще се състезава на 5 и 10 км.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар