Треньорът Вакареев: Изпълнихме задачата

 

Николай Вакареев – наставникът на Антъни Иванов, е доволен от изпълнената задача за медал от световно първенство, давайки си сметка, че дългият сезон е довел до умора за повече.

Обясни го пред BGswim.com.

„Целта ни бе медал. Изпълнихме я. Времето на Антъни обаче бе по-слабо от световното първенство в Будапеща, но просто не можахме да задържим формата. Все пак сезонът се удължи много и това оказа влияние“, заяви Вакареев.

Старши треньорът на „Вихрен“ (Сандански) коментира представянето и на останалите български плувци в Индианаполис.

Реално през последните 6 години той присъства на всеки голям плувен форум. Бил е и на последните две олимпиади – Лондон 2012 и Рио 2016. На планетарния шампионат за мъже и жени в Будапеща през юли беше единственият ни треньор с двама състезатели – Венцислав Айдарски в откритите води на Балатон и Антъни Иванов в басейна.

 

„В Индианаполис всички състезатели дадоха максимума от себе си, за да плуват добре. На някой дисциплини плуваха с най добри постижения. На други не се получи. Като цяло представянето е добро“, заключи Вакареев.

„Не сме имали толкова плувци с влизане в двадесетицата  на световно първенство (за юноши и девойки, в Мадрид’ 86 само финалите са над пет – б. р.) “, завърши Вакареев.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар