Треньорът Вакареев: Звездите не смутиха Антъни

 

Няма как наставникът Николай Вакареев да не е доволен от плуванията на Антъни Иванов в Будапеща, чието украшение на 200 м бътерфлай е осмото място в света.

 

Старши треньорът на „Вихрен“ (Сандански) обаче е горд и заради самообладанието и самочувствието, с което 18-годишният талант, накарал цяла България да се интересува от плуване, застана редом до големите имена.

 

Сподели го пред BGswim.com.

 

„Три плувания с максимални усилия са много тежки. Физически на третото не можа да издържи, но въпреки това устиска до края – заяви Вакареев. – Много съм доволен. Антъни се справи отлично. Даде всичко от себе си, не се смути от големите имена“.

 

Неизменна част от екипа, шлифоващ таланта на Антъни е баща му Антон Иванов, бивш състезател по плуване и също специалист в бътерфлая.

 

Не трябва да се забравя и името на Роза Георгиева, под чието ръководство като състезател на „Етър 2000“ държавният рекордьор тръгна от Велико Търново, за да разпени Дунава.

 

Василен Димитров, пратеник на BGswim.com в Будапеща

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар