Тройният олимпийски шампион Нейтън Ейдриън с рак на тестисите

 

Трикратният олимпийски шампион и един от асовете на американското плуване – Нейтън Ейдриън, бе диагностициран с рак на тестисите.

30-годишната суперзвезда обяви лошата новина в профилите си в социалните мрежи.

В текст под снимки от болничната стая, на които е усмихнат, Ейдриън написа, че се надява на подкрепата и адмирациите на почитателите си, за да продължи след лечението подготовката си за олимпийските игри в Токио 2020.

„Подобно на спринта на 100 м кроул, животът може да ти поднесе изневиделица мълниеносно нещо неочаквано. Напоследък не се чувствах съвсем в кондиция и посетих доктора си на няколко пъти. За съжаление ми откриха рак на тестисите. Хубавото е, че сме го хванали рано. Вече започнах лечение и прогнозите са оптимистични. Ще се завърна в басейна след няколко седмици, за да продължа подготовката си за Токио“, написа Ейдриън.


Той е в представителния отбор на САЩ повече от десетилетие.

Избухна на международната сцена 19-годишен. През 2008-а спечели националните квалификации за световното първенство на малък басейн, а после намери място в олимпийския тим за Пекин с щафетата 4 по100 м св. стил.

През следващите 10 години Ейдриън участва на всяко голямо състезания – на пет световни първенства на голям, на игрите в Лондон 2012 и Рио 2016, три пъти пъти на Тихоокеанските игри.

Спечели общо пет олимпийски медала, три от тях златни, включително и златото на 100 м св. стил от Лондон.

https://www.youtube.com/watch?v=3pzGetT_BRU


От първенства на планетата има 10 титли и 16 отличия.

Съотборник на две олимпиади му бе Ерик Шантоу, който през 2008-а на 24 години бе диагностициран с рак на тестисите, но пое огромния риск да се лекува след Пекин. Участва на форума под петте преплетени кръга и в Лондон 2012 г.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар