Упражнения за ядрото, които правят плувеца по-добър (видео)

 

Вижте полезни упражнения за „ядрото“, които правят плувеца по-добър.

Разяснява ги един от титаните на американската треньорска мисъл Гари Хол-старши.

Демонстрира ги бившият ас Сабир Мохамед.

https://www.youtube.com/watch?v=yrz67cH_P8o

Думата „ядро“ идва от английската език –  core.  Превежда се още като сърцевина, но всъщност спрямо спортната терминология най-обяснимо е като „активна зона“. Малко е объркващо и трудно за разбиране в първия момент, но ето какво точно се визира.

 Става въпрос за точно определена група от мускули, в която влизат следните: коремните, мускулите в долната и средната част на гърба, ханша, глутеусите и дори част от гръдните.

Връзката с плуването е огромна. Тази мускулна група взема дейно участие във всички аспекти на плуването – от старта до самия финал.

С изграждането на силно ядро състезателят може да си гарантира подобряване на резултатите. И то във всеки един аспект, независимо дали иде реч за старта, подводното, обръщането или създаваната тяга при загребването. До едно зависят от плувното ядро. 

Вижте още за ядрото ТУК

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар