В отбора на Коко Братанов правят плувците по-добри с бокс и катерене по въже (видео)


Физическата подготовка на плувеца отдавна не е само упражнения за гъвкавост, дърпане на ластици, ексержени, работа с медицинска топка.

Треньорите всячески търсят нови възможности, за да повишат скоростта, издръжливостта и силата във водата със заемки от други спортове.

Особено оригинални са в американските университети, където подготовката се води на ярдов басейн и половината от дистанцията практически е подводни, набляга се на стартовете.

Самите треньори в САЩ казват, че плуването на ярдов басейн е съвсем различен спорт.

 


Поредицата на популярния американски сайт SwimSwam – Practice + Pancakes, показва различния подход в подготовката и ОФП-то на висшите учебни заведения.

Вижте как в Университета по селско стопанство и механика в Тексас, където е нашият Калоян Братанов, използват бокса, бойните техники, катеренето на въже и други нестандартни похвати, за да направи по-добри състезателите си.

Любопитно е да видите и как пренасят силата във водата със серии в режим и по стилове.

https://www.youtube.com/watch?v=HSac0wleklQ


 

 

–––

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар