Ваканцията на Диана Петкова ще е по-дълга

 

Многократната държавна шампионка и рекордьорка в плуването Диана Петкова ще си вземе дълга ваканция след държавното първенство, за да рестартира за олимпийската година.

Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт не успя да покрие норматив за световното първенство за мъже и жени в Южна Корея през юли.

 

Петкова, която на 10 юни навършва 19 години, ще почива около месец и половина, заради натрупаната умора през последните три сезона, които практически се сливаха.

През 2017 г. участва чак в края на август на първенството на планетата за юноши и девойки в Индианаполис, а през 2018 г. Младежките олимпийски игри в Аржентина се състояха в началото и средата на октомври.

Другото състезание, на което Диана ще плува преди да излезе във ваканция, е турнирът Black Sea Cup във Варна през този уикенд с награден фонд 20 хиляди лв. и организиран от ПСК Черно море. 

„Вече приключвам сезона, все пак започнах доста рано и се натрупа прекалено много умора. Целта ми е да направя възможно най-успешно представяне и да подобря някои от личните си постижения“, сподели Петкова пред BGswim.com, а новината потвърди треньора й Ботко Трендафилов.

 

Диана беше преди седмица абитуриентка.

Все още не е решила къде ще продължи висшето си образование, въпреки че в пловдивските медии се появи информация има намерение да избере американски университет.

„Тази година смятам да не записвам да уча нищо, за да си помисля и да почина, пък след това се надявам да съм взела някакво окончателно решение“, допълни Петкова, която и тази година е сред номинираните за Мис BGswim.

В новия брой на списание „Спринт“ пък има кръстосано интервю с бившата й съотборничка Нина Рангелова.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар