Вакареев: Мицин тръгна бързо в еуфорията, има върху какво да работим


Петър Мицин е бил готов за плуване със секунда по-бързо, което е щеше да му донесе бронзовия медал на европейското първенство за юноши в Букурещ. Това заяви неговият наставник Николай Вакареев за BGswim.com. Според старши треньора на Вихрен (Сандански) Мицин е можел да изплува 200 м бътерфлай на финала в рамките на 1:57 мин.

16-годишният велинградчанин остана на 11 стотни от бронза и време 1:58,46 мин.

„Доволен съм от плуването на Пепи. По принцип проведе малко бързо първото сто, в еуфорията, която имаше. Тръгвайки, каза, че се чувства леко. Това несъмнено щеше да доведе по-слабо плуване, особено четвъртото петдесет. Резултатът е добър. Подобрява времето си със секунда и 5-6 десети от април месец“, сподели Вакареев.

„Има за какво още да работим, евентуално за последното петдесет. Да се надяваме, че и това ще се изчисти. Защото последното му изяде секунда и половина. Гарантираше един резултат от 1:57 минути, което щеше да е добро плуване. Малко забавиха старта. Дълго време стоя с банските, около 30-40 минути, което несъмнено му оказа влияние в схващането на краката като цяло“, допълни Вакареев.

Той пропусна световното първенство за мъже в Будапеща, за да проведе подготовката на Мицин у нас.

Вашият коментар