Василики с третото най-предно плуване от нашите в Аржентина

 

Василики Кадоглу записа третото най-предното класиране за българските плувци на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина), регистрирайки 20-о място на 800 м св. стил.

 

Състезателката на варненския Астери и Динко Юкич финишира на 12-а позиция за 9:18,92 мин. в по-бавните серии.

Още осем бяха пред Василики в най-бързия сеанс, а осмицата се затвори под 9 минути.

Олимпийска шампионка стана унгарката Айна Кешели с 8:26,60 мин.

Националният рекорд на 800 м св. стил при девойките старша възраст засега изглежда недостижим. През 1984 г. Антоанета Струменлиева плува в  Измир за 8:55,86 мин.

На олимпийските игри в Сеул четири години по-късно стана финалистка.

 

Иначе най-доброто класиране на плувците на Младежките олимпийски игри в Аржентинани засега е 13-ото място на Диана Петкова от полуфинала на 100 м св. стил. Йордан Янчев е 17-и на 400 м св. стил.

За Василики Кадоглу това бе единствената дисциплина.

Любопитното е, че преди 4 години в китайския град Нанкин плува сестра й Георгия. Те са единствените представителки от една фамилия с участие на форума под петте кръга в младежкия му формат.

На 200 м бруст Георгия направи национален рекорд за девойки старша възраст с 34-годишна давност. Фиксира 2:34,45 мин. за единадесетата позиция.

В кратката история на надпреварата най-много плувци е имало от варненската школа – общо трима. Сега в Аржентина са Василики и Тохомир Тодоров, който скача на трите дистанции в бътерфлая.

Днес възпитаникът на Никола Петров и ПСК Черно море стартира на 50-метровия спринт.

 

Резултатите ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар