Вдигат таксите на плувците в Пловдив

Плувците триатлонците в пловдивските клубове ще плащат по-високи такси за ползването на басейн „Младост“. Това стана ясно след среща между представители на отборите и градската управа в Община Пловдив.

На нея са присъствали ръководителите на спортните клубове Спринт, Младост’91, Пловдив 2019 и Триатлон-Триекстрийм, ползващи плувния басейн „Младост“.

Било им е съобщено, че ще се наложи увеличение на таксата за посещение на обекта, която в момента е 21 лв. месечно за картотекирани състезатели. Към нея обаче не влизат треньорските такси.

В Сандански и Варна плувците посещават плувните басейни свободно, без да плащат такса, докато в Пазарджик и Благоевград цената е символична.

В Стара Загора платените посещения са само в съботните дни.

Предложението на Община Пловдив е състезателите на плувните клубове да заплащат 90 лв. месечно за посещение на басейна, като към таксата отново не е включено треньорско заплащане.

От Общината са обяснили тази промяна с разходите за поддръжка на басейна.
Иван Попов, Здравко Димитров, Свилен Нейков

От плувните клубове в лицето на треньорите Славяна Раденкова, Ботко Трендафилов и Василис Дамянидис не са съгласни с решението на Община Пловдив и са предложили на кмета Здравко Димитров да се свърже с кметовете на другите области, за да разбере как състезателите им влизат в плувните басейни, без да се налага да плащат за това.

Вашият коментар