Велик спец тренира Голомеев в САЩ (видео)

 

Състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев ще продължи професионалното си израстване под ръководството на един от великаните в треньорската плувна мисъл Дейвид Марш.

Европейският вицешампион на 50 м св. стил от Глазгоу това лято и син на големия Цветан Голомеев ще тренира при американския спец в Сан Диего, щата Калифорния.

Там е позиционирана прословутата плувна школа „Тим Елит Акуатик“.

Във въпросната академия Марш е подготвил над 50 олимпийци от 20 нации. Сред по-изявените състезатели са Райън Лохти и Антъни Ървин.

Дейв Марш с Райън Лохти

Спецът отговаряше за женския американски плувен отбор в Рио де Жанейро през 2016 г.

 

„Кристиян е част от плувния елит на Европа и най-добрият спринтьор, който Гърция е имала. Той е пределно мотивиран да реализира напълно потенциал си в Сан Диего с „Тим Елит“, коментира Марш, цитиран от авторитетния плувен сайт SwimSwam.

Самият Кристиян завърши висшето си образование като студент в Алабама, ставайки шампион на NCAА – Националната аматьорска академична асоциация в САЩ, която е практически с ранг на постоянен държавен шампионат.

https://www.youtube.com/watch?v=bIYcFXastFY

https://www.youtube.com/watch?v=eas5QxUWR5A

https://www.youtube.com/watch?v=g3kE-4Jha1s

https://www.youtube.com/watch?v=cr–6WuAyZY

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар