Вирус спря Мис BGswim да скача за кръста

 

Мис BGswim Никол Кожеджийска отлага за догодина намерението си да скача за светия кръст на Благовещение.

Многократната държавна шампионка и специалистка в дългите плувания искаше да се пробва утре наравно с мъжете в София – на езерото в квартал Дружба, но пипна вирус.

„От няколко години имам желание да скоча за кръста на Йордановден, но все ме е спирала подготовката, опасението да не се разболея или някой да ме удари. Вярващ човек съм и затова бих го направила. Ходя на църква, вкъщи над главата ми имам осветена икона на Богородица“, сподели Кошеджийска пред BGswim.com.

Доскоро се считаше, че жените нямат право да участват в ловенето на Св. Кръст на Богоявление.

Създателят на Първи български плувен сайт – Иван Цанов обясни защо могат.

Нашите майки, съпруги и дъщери да участват в ловенето на Св. Кръст на Богоявление, но при определени условия. Те трябва да бъдат православни християнки и кръстени в Църква. Нужно е и да са навършили 18 години – да са пълнолетни.

 

Ловенето на Св. Кръст е рискована дейност. Всичко може да се случи. Жените-християнки трябва да са облечени в цял плувен костюм. Напълно недопустими са бански костюми тип „прашки”.

 

И не на последно място, жените-смелчачки трябва да са физически и психически здрави, което може да бъде удостоверено със съответен легитимен документ. Няма нищо неканонично жени да ловят Св. Кръст на Богоявление.

 

Неморално е да ги лишаваме от правото да се жертват за Христос. Участието на жени дори трябва да се насърчава

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар