Вижте как треньорът на Антъни в САЩ учи плувците на бързина (видео)

 

Вижте плувната философия, с акцент върху скоростта, на Серхио Лопес – старши треньор на отбора на Вирджиния Тех (САЩ), в който е и Антъни Иванов.

„За да помогна на един състезател да плува по-бързо, трябва да разбера какъв тип плувец е. Трябва да съм наясно как този човек се движи във водата, обяснява Лопес във видеото. – В нашия отбор учим състезателите как да коригират техниката си, загребванията, когато плуват бързо. Трябва да проумеят що е това бързина. И още – как да развиват техниката си при висока скорост и да я поддържат на високо ниво.“

https://www.youtube.com/watch?v=2AvOPeqDiq0

„Колко са състезателите в света, плуващи 50 свободен стил за 22 секунди и колко от тях могат да изплуват стотака 47? Не им се получава, защото не могат да задържат един същ ритъм и високата си скорост през цялата дистанция. Просто е. Дори плувецът да има идеалната плувна техника, трябва да го натискаш, за да изяви скоростните си възможности до край. Най-важното е да може да завърши състезанието. За скоростта на стотака е важно да се работи за последните 25, а за 200 за последната петдесетачка. Трябва да учиш плувеца точно в тази част, когато е уморен, да коригира техниката си“, обяснява още испанецът.

„Когато Майк Бароуман счупи световния рекорд на 200 м бруст през 1992 г. беше невероятно бърз на последния петдесетак, докато останалите изоставаха точно в тази част. Всички се питаха как го прави. Треньорът му обясни, че е тренирал точно за финалния петдесетак.

Плувецът трябва да се фокусира върху един елемент и да работи само за него, докато го направи перфектен. Може да не е перфектен, но трябва да продължаваш  да го прави“, казва още Лопес.

В долния клип можете да видите как Серхио Лопес  плува бруст и печели олимпийски бронзов медал на 200 м в Сеул88.

https://www.youtube.com/watch?v=uyTcNqbiggA

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар