Вижте показното на Силва за българските плувци (видео)

 

Бразилският ас Нелсон Силва – конкурент и приятел на Майкъл Фелпс и Райън Лохти, направи показно на българските състезатели и треньори по време на семинар в София.

Призьорът от Световни купи изнесе открит урок на басейна на Спортната палата, демонстрирайки тънкостите на подводна част след старт и обръщане.

Наблюдаваха го над 250 състезатели и треньори от цялата страна, сред тях рекордьорките Габриела Георгиева и Диана Петкова.

Демонстрацията бе част от семинара, е организиран от Българска федерация плувни спортове, плувен клуб Бриз (Бургас), по чиято покана дойде Силва, и президентът –треньор на Спринт (София) Красимир Захов.

Бе заснета от един от водещите подводни оператори в Европа – Стефан Тодоров, който има над 60 филма на морска тематика.  А за реализацията на кадрите съдейства BGswim.com и Асоциацията на българските плувци.

 

https://www.youtube.com/watch?v=tbm-21jABrU&list=PLeqHlWM3Ltx17viPDSE1pNhICcaLHHfrM

 

Част от тях с атмосферата можете да видите в линка по-долу, компилиран от BTV.

Пълният запис ще бъде скоро в наличност за ползване от състезатели и треньори, а идеята е да положи основата на нагледни уроци по плуване в отделните стилове и елементи, изпълнени и коментирани от водещите ни състезатели.

Бразилецът Силва ще направи втора демонстрация на басейн „Спартак“ в сряда от 15:00 ч. пред погледа и на Петър Стойчев.

Звездата трябваше да участва на турнира „Битката на зимните гладиатори“, организиран от Олимпия, но контузия го извади от строя.

Вижте есенция от демонстрацията на Силва ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар