Вижте в новия Спринт как Мария Вълчева избра плуването пред баскета и волейбола

 

С родители, посветили живота си на баскетбола, няма как плувната шампионка Мария Вълчева да не хване оранжевата топка. Толкова е добра, че на 8 организира играта на по-големите с 2 години каки. По-късно сменя баскетболната топка с волейболна, но страстта й ЛА Лейкърс и Чикаго Булс остава. През цялото време се занимава и с плуване.

Мария влиза в басейна на 6 г. и тренира към УСШ за удоволствие, но разочарована от класирането си на ученическо състезание се амбицира и прогресира.

 

Назрява моментът за сериозния разговор. Нейните родителите Татяна и Георги Вълчеви – дългогодишни състезатели по баскетбол и водещи съдии в спорта си, я питат дали е готова да се отдаде изцяло на плуването и да гони високи цели.

 

Сега Мария Вълчева е осмокласничка и е многократна държавна шампионка при девойките младша възраст, с близо 50 медала през 2019-а. Състезателката на ЦСКА и Олга Иванова (преди това треньори са й Нина Недкова и Таня Владова) е вицешампионка и медалистка при жените.

 

Специалистката в средните и дългите кроулови дистанции бе избрана за най-добра плувкиня във възрастта си на два турнира. В Бургас бе основен състезател за Средиземноморските игри (КОМЕН Къп), които са като миниевропейско първенство за юноши и девойки.

 

Историята можете да прочетете в новия брой на Спринт, който можете да намерите по репове, големите хранителни вериги и бензиностанциите!

 


–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар