Връчват купа в памет на Йорданка Пенина

Отборната купа на международния турнир по плуване Talent Cup ще носи името на трагично загиналата треньорка и емблематична състезателка Йорданка Пенина.

Отложената от пролетта надпревара ще се състои за седми път на покрития 50-метров столичен басейн „Диана“ от 2 до 4 октомври (от петък до неделя).

Организиран е от СКПС Витоша (Сф).

Старши треньорът на клуба и мотор на скоковете във вода у нас Георги Чобанов коментира пред BGswim.com как е стигнал до идеята да има купа в памет на Пенина, която бе душата и сърцето на ПК Белмекен и плуването във Велинград.

„Познавам Йорданка Пенина, която посвети живота си на плуването, още от детските си години в Сандански, когато се занимавах със скокове във вода под ръководството на Виолета Михайлова. Имам много добри впечатления, приятелски чувства. Винаги ме е подкрепяла и затова тази година реших да учредя купа в нейна памет. Мисля, че съм длъжен да направя този жест, сподели Чобанов. – Получих разрешение от децата. Зарадваха се хората.  Знам, че има много хора, които са си отишли от този свят, допринесли за плуването. Но просто аз така го усети. За мен си остава готин и прекрасен човек.“  

 

 

Чобанов почита на турнира по скокове във вода, който организира – Купа „София“, и треньорите си Виолета и Любомир Михайлови.

„Не забравям хората, които са ми дали път към спорта. И това го изпитвам като моя си лична отговорност“, допълни Чобанов.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар