Яхта Espresso Martini триумфира на регата Кор Карполи

 

Яхта Espresso Martini с шкипер Павлин Надворни спечели ценния приз “Синя лента” на 20-ото юбилейно издание на международната ветроходна регата „Кор Кароли“.

 

Завърши с най-бързо реално време всички пет гонки.

 

В състезанието, което стартира от Бургас и премина през Св. Влас, се включиха близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж.

Във финалния ден се проведоха три гонки във Варненския залив в чест на празника на морската ни столица.

 

В оспорваната надпревара втори се нареди екипажът на LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев от Ултрамарин Варна.

“Ветроходните спортове са част от магията на морските градове. Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения. Нека Богородица да закриля всички Вас, а Свети Николай да донесе вятър в платната Ви”, заяви министър Красен Кралев по време на церемонията по награждаването.

 

Кралев поздрави призьорите във всички класове на регатата за достойното представяне и интригуващата надпревара, която предложиха на любителите на този красив морски спорт. Той адмирира и усилията на организаторите от фондация “Кор Кароли” за перфектното провеждане на състезанието.

 

Останалите шампиони по класове

 

След четири дни на оспорвана битка в клас IRC първо на първо място се класира яхта PETRA с шкипер Никола Дуков от Понтос Варна.

В клас IRC 2 първи са WASABI DENTAPRIME – Валентин Николов, Черноморец Бургас.

Първи в крайното класиране на клас IRC 3 са UK SAILMAKERS- Атанас Иванов, Порт Бургас.

Първенци в клас ORC A станаха ветроходците от яхта LZ Yachting 1991- Лъчезар Братоев, Ултрамарин Варна.

В клас ORC B триумфираха WASABI DENTAPRIME.

Клас ORC C е спечелен от Sundowner-Дамян Петков, Порт Бургас.

В ORC CP първата позиция е за Mint Milk-Калин Георгиев, Кап. Г. Георгиев-Варна.

В клас Conrad 25 R победата грабна екипажът на Albeiro-Венцислав Мазаков,Черно море Бриз.

Наградите в отделните класове бяха връчени от Кристиан Димитров – директор на Дирекция “Спорт” към Община Варна и представители на спонсорите на надпреварата.

Съорганизатори на тазгодишното издание на регатата бяха Община Варна, Община Бургас, ЯК Кап. Г. Георгиев – Порт Варна и ЯК Порт Бургас.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар