Янчев, Георгиева и Петкова плуват на Burgas Swimming Open

 

Водещи фигури в българското плуване като световният финалист при юношите Йордан Янчев, непоклатимата в гърба шампионка Габриела Георгиева и най-бързата във водата у нас – Диана Петкова, ще направят интригуващо второто издание на турнира Burgas Swimming Open в Бургас, което ще се състои от петък до неделя (18-20 октомври).

За надпреварата на комплекс „Парк Арена ОЗК“, организирана от местната община и Акулите, са заявени 608 състезатели от 39 клуба.

В състезанието на 25-метров басейн ще скочат още мултифункционалната Калина Николаева и Здравко Баблаков – участник на световното и европейско първенство за юноши през лятото.  

Турнирът Burgas Swimming Open ще бъде за пет възрасти. Най-малките са родени през 2009 г. Най-големите са набор 2001 и по-големи.

 

Плувците с най-добри постижения по точковата таблиза на ФИНА (Международната федерация в сините спортове) ще бъдат премирани по възрастовите групи съответно с:
 
А – 100 лв.
В – 200 лв.
С – 300 лв.
D – 400 лв.
Е – 500 лв.

Състезателят с най-голям актив от турнира и този от Талент Къп в София, провел се през април, ще вземе 500 лв.

Туй като за двете надпревари има генерално класиране, ще има премия и за комплексен победител.

Турнирът ще бъде официално открит на 18 октомври (петък) в 17:00 часа.

И тази година главен съдия е Велислав Цеков.

Гост ще бъде медалистcът от световни първенства за ветерани и Мистър BGswim 2017 Цанко Цанков, който тази година преплува Бургаския залив (45 км за 14 ч 24 мин 34 сек).

За доброто настроение ще се погрижи Георги Чобанов, влизащ отново в няколко роли, включително и на диктор.

Популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев също ще вземе микрофона.

 

Стартовите списъци ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар