Янчев и Петкова стартират първи от плувците в Аржентина

 

Йордан Янчев и Диана Петкова ще стартират днес първи от четиримата ни плувци на Младежките олимпийски игри в аржентинската столица Буенос Айрес.

И двамата са с по три дисциплини за форума.

Йордан Янчев открива програмата с 400 м св. стил, чийто национален рекорд държи и при мъжете и юношеските възрасти. Възпитаникът на Божидар Граматиков и ПК Сандански трябва да плува след 16:00 ч. българско време.

Янчев е заявен още на 200 и 800 м св. стил.

Диана Петкова плува на 50 м бруст, а сериите започват в 16:30 ч.

Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт залага големи надежди на другите си два старта – 50 и 100 м св. стил.

„Всички сме добре с часовата разлика, само първите два дни бяха тежки и то доста. Много добър отбор сме. Разбираме се и подкрепяме се. Не очаквах да сме толкова сплотени, все пак сме почти напълно непознати, но хората са страхотни и преживяването ще е незабравимо. Вълнуваме се доста. Отчасти е напрегнато, но ще видим и как ще е след започването на първите стартове”, сподели Петкова за BGswim.com.

Останалите български плувци на Младежките олимпийски игри са Василики Кадоглу (800 м св. стил) и Тихомир Тодоров (50,100 и 200 м бътерфлай).

 

Нашите състезатели в басейна са изумени от броя на олимпийците в Буенос Айрес. Толкова народ на едно място не бил виждал дори треньорът Ботко Трендафилов, който обикаля света по състезания над 40 г.

В ресторанта в олимпийското  селце чакали по един час за храна.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар