Янчев с четвърто време на финал на световното по плуване

С летящ старт започна българското участие на световното първенство по плуване за юноши и девойки в унгарската столица Будапеща, след като Йордан Янчев влезе във финал.

Най-опитният ни състезател проби в голямата осмица с четвърто време на 400 м св. стил, регистрирайки в подборните серии 3:50,76 мин.

Възпитаникът на Божидар Граматиков и лидер на ПК Сандански бе най-бърз в седма серия, а резултатът бе близо до националния му рекорд от 3:50,25 мин., поставен на 8 юни на турнира „Блек Къп“ във Варна.

 

Първи впресявките бе унгарецът Габор Зомбори, изстрелял се за 3:46,97 мин.

Финалът в дисциплината е в 18:30 ч. българско време днес.

Резултатите от сериите на 400 м св. стил юноши ТУК

Другият ни плувец в откриващия ден на световното първенство – Здравко Баблаков не успя да премине пресявките за полуфиналите на 100 м бруст.

А бе по силите на търновеца.

Баблаков плува за 1:03,17 мин. и завърши 23-и.

На държавното първенство за старша възраст в София на 3 август възпитаникът на Цветанка Дилова и търновския Боляри 2009 направи поправка във възрастта си, регистрирайки 1:02,66 мин.

 

Полуфиналът само с една стотна по-бързо – 1:02,65 мин. затвори унгарецът Себастиан Бохм.

Най-бърз в пресявките с 1:00,52 мин. беше американецът Кевин Хаусман.


Резултати от сериите на 100 м бруст юноши ТУК

Всички резултати ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар