Янчо Стойчев оглави Спортното училище в Бургас

Янчо Стойчев е новият директор на Спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас. 33-годишният специалист е авторитетно име в родното плуване, има много титли и медали от държавни първенства и турнири, има забележителни постижения и като треньор в клуба „Бриз“ и в националните отбори. Стойчев бе част от треньорския екип на националния ни отбор по плуване, участвал на вторите Младежки олимпийски игри Нанджин 2014. Понастоящем е спортен педагог, докторант в Националната спортна академия „Васил Левски“ и консултант на телевизионната продукция „Игри на волята“.

Янчо Стойчев поема щафетата от Аспасия Петкова, която временно изпълняваше длъжността директор. Тя остава зам.-директор по спортната част, а по учебната част зам.-директор ще е Георги Бинев.

В училището през настоящата учебна година ще има 301 ученици – спортисти по акробатика, плуване, художествена гимнастика, борба, бокс, лека атлетика, баскетбол, колоездене и тенис на корт.

„Наясно съм с огромната отговорност, която поемам. Но не се страхувам от предизвикателствата. Обичам Бургас. Обичам спорта. Приятно ми е да работя с деца. Вярвам в потенциала на младите хора в нашия град и страната – каза Янчо Стойчев. – Трябва да променим мисленето, че децата от Спортното не учат, а само тренират. Другото е да създам максимално добри условия за треньори, учители и на целия персонал, за да си вършат спокойно и професионално работата, за която са назначени. И не на последно място, да насочим част от отговорността на децата от спортните съоръжения, на които тренират, към класните стаи. Независимо, че училището е държавно, ще продължим да работим съвместно и в синхрон с общинското ръководство и администрация, защото става дума за бургаски деца, които впоследствие ще продължат да се развиват в областта на спорта като състезатели, но и учители, треньори, ръководители. Най-голямата мимечта в работата сега е да убедим ръководните фактори за построяване на собствена сграда на училището с прилежаща спортна база. Това неминуемо ще доведе до повишаване качеството на учебно-тренировъчния процес. Ще имаме и по-богат избор за привличане на деца в различните видове спорт.“

Вашият коментар