Яне от Сандански стяга номер на Худини, но под вода

 

Най-трудното нещо в света, така Човека амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство във вода.

На 7 септември ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан.

Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.

 „Никой досега не е правил нещо подобно в историята на човечество. Единствено Худини (бел. ред. – американският илюзионист Хари Худини) се доближава да изпълнението, но той е бил единствено с белезници“, разказа Човека амфибия

 

Петков признава, че единственото му притеснение засега е, че му остава малко време за тренировки, на които набляга на отключването на белезниците.

Споделя, че няма притеснения, че ще се справи.

„Мисля, че ще са ми необходими около две минути и половина, за да се измъкна. Но нека да сложим и резерва, така че ще трябва да задържа дъха си около 3 минути. Дори и да искам, няма да мога да си поема въздух. Вярвам в успеха си и каня всички желаещи да дойдат и да видят с очите си това невиждано предизвикателство“, добави любителят на екстремни преживявания.

Уникалното измъкване ще бъде в плувния комплекс в петричкото село Чучулигово, което се намира на 2 км от гръцката граница.  

През юли миналата година Петков постави рекорд за „Гинес“.

Преплува 3380 м в чувал, като беше със завързани ръце и крака. Феноменалното си постижение направи във водите на Охридското езеро в Република Северна Македония.

Той се готви за рекорда от около година, като през последните дни тренировките му бяха особено интензивни.

Изминаването на разстоянието по вода му отне около 3 часа.

Човека амфибия беше под постоянното наблюдение на водни спасители и медицински екипи на Македонския червен кръст, както и на представители на „Гинес“, които да удостоверят официално върховото постижение

Голямата цел на смелия българин беше да подобри рекорда на индиеца Гопал Карди, който през 2013 г. успява да преплува 3071 метра в Индийския океан, като през цялото време е със завързани ръце и крака.

Нашенецът реши да направи постижението още по-трудно и затова по време на плуването бе поставен в чувал.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар