Юношите пропускат световното по плуване за мъже

 

Юношите, които са покрили нормативи за световното първенство по плувне за мъже през юли, ще го пропуснат, за да гонят максимума на планетарния и европейския шампионат във възрастта си.

Това заяви пред BGswim.com генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски.

Досега покрили нормативи за световното първенство за мъже и жени са осмина, а крайният срок е утре с приключването на държавното на столичния басейн „Диана“.

Ако съставът остане същият, плувният отбор за Корея (5-28 юли) ще е от шестима – Антъни Иванов (донесъл в Индианаполис през 2017 г. първото отличие от юношеско първенство на планетата – бронз на 200 м бътерфлай), Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Светлозар Николов и Габриела Георгиева.

Йордан Янчев и Йосиф Миладинов ще се подготвят за престижни класирания за световния шампионат за юноши в Будапеща (21-28 август) и европейското в Казан (3-7 юли).

В понеделник (22 април) БФПС ще даде в 11:30 ч. пресконференция в пресклуб „България“, на която ще присъстват и част от водещите фигури в националния отбор.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар