Жорж Станкович ще води елитна група на ПК „Спринт-София“ в басейна на 97-о училище

Жорж Станкович

От началото на новия сезон ПК „Спринт-София“ сформира елитна плувна група. Начинанието е първо за клуба в тази насока и представлява интересна инициатива в плувния спорт в столицата.

Начело на сформиращата се елитна група ще е Жорж Станкович, който след 8 години в „Славия“ преминава в ПК „Спринт-София“. Преди него същото направи и състезателят му Калоян Левтеров, който вече е студент в Университета в Тексас, където ще учи и тренира. А в България ще се състезава за ПК „Спринт-София“.

„За мен е чест и удоволствие да работя с Жорж Станкович – сподели Красимир Захов, президент на ПК „Спринт-София“. – Фактът, че е открил и развил не един, а двама плувци (б.а. – Екатерина Аврамова и Калоян Левтеров) до националните рекорди, европейските финали и медали, както и до Олимпийските игри, показва без съмнение високата му класа. Вярвам, че двамата заедно ще помогнем на много състезатели да разгърнат в дългосрочен план потенциала си като от най-талантливите и трудолюбивите ще очакваме да надминат постиженията и класиранията на Катя и Калоян.

В групата, която създаваме, ще разчитаме от състезателите ежедневно “да си оставят сърцето и душата” в басейна. В замяна ще бъдат уважавани, обгрижвани, мотивирани, подкрепяни. Най-добрите от тях ще бъдат и финансово подпомагани.“

В групата ще се влиза след изпълнение на определени критерии – времена в съответните дисциплини и/или добро класиране в републиканските първенства. Тренировките ще се водят в басейна на 97-о СОУ в столичния квартал Люлин.

„Идеята на Красимир Захов за сформирането на елитна група от плувци е интересна и интригуваща – сподели Жорж Станкович. – А за мен представлява сериозно професионално предизвикателство в бъдещата ми работа.“