Зимно водолазно приключение за деца с увреждания

Деца с двигателни и ментални затруднения ще имат възможност да се включат в зимно водолазно приключение в басейн.

От 13 часа в събота (14 декември) в частно училище „Симеон Велики“ в Иваняне (ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 66) малчуганите ще се запознаят с подводното гмуркане с водолазна екипировка и ще имат възможност да опитат плуване с моноплавник.

Aлекс Кръстанова е дългогодишен инструктор водолаз и професионален спасител-водолаз. Именно тя ще е човекът, който ще потапя децата в дълбокия басейн.

-р Димитър Тянков е лекар по дентална медицина и състезател в Националния отбор по подводно ориентиране, който ще показва на децата как да плуват като истински риби.

Събитието е част от програмата на ParaKids за предоставяне на възможности за адаптиран спорт за хора с увреждания.

ParaKids е организация, която предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло.

Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички, независимо от техните възможности, а визията е всяко дете да е двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейности.

Това, което различава ParaKids от всички останали организации, предоставящи спорт за хора с различни възможности, е разнообразието от спортни дейности.

Ние предоставяме както целогодишни занимания и тренировки, така и сезонни спортове и еднодневни събития. Деца и възрастни имат достъп до занимания по адаптирано плуване и водна рехабилитация, адаптирани алпийски ски, спортни лагери през различните сезони (сърф, каяк, плуване, планински преходи, ски) и еднодневни събития (Спортен празник „За всяко дете“, Софийски маратон, Национален турнир по адаптирано плуване и др.).

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.