46-годишна ще плува на държавното в София


Плувната география на държавния шампионат за мъже и жени на България се увеличава с включването на състезатели от Монголия.

 

Първенството на столичния басейн „Диана“ е и за младша и старша възраст и ще се състои от 14 до 17 юли (четвъртък-неделя).

 

Заявените клубове са 40, общият брой на плувците 287, а Монголия ще е с 15.

 

Най-много състезатели – по 21 имат, Левски и варненският ПСК Черно море.

Ще участват четирима от олимпийците ни – Антъни Иванов (ПСК Черно море, Варна), който ще стартира само в две дисциплини – 50 м бътерфлай и 200 м св. стил, Калоян Левтеров (Славия) – на трите гърба, Любомир Епитропов (Вихрен, Сандански) – трите бруста, 50 м св. стил и 50 м бътерфлай, Диана Петкова (Спринт, Пловдив) ще стартира на 50, св. стил, 50, 100 м бруст, 50 гръб, 200 м съчетано.

Не е заявен осмият от Токио 2020 Йосиф Миладинов.

13-ата от последното световно в Будапеща Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) освен гърба ще плува и бруст.

 

На линия ще е и най-възрастният – 30-годишният Лъчезар Шумков (Спринт, София), който ще атакува поредна държавна титла в бруста.

Иначе с най-голямо ЕГН на държавното първенство ще е 46-годишната Долорес Алварадо от Сейнт Джордж (София). Също ще плува трите бруста.

Фаворит за златото в кроуловия спринт е Дениел Нанков (ПСК Черно море, Варна)

Ще бъде интересна битката на 200 м св. стил между Антъни Иванов и рекордьорът при юношите Петър Мицин. Велинградчанинът, който на 200 м бътерфлай стана четвърти на европейското за възрастта си в Букурещ, посяга към държавната титла, в отсъствието на Антъни.

 

Програмата и стартовите списъци ТУК

Състезателите по дисциплини и клубове ТУКВашият коментар