Антъни готов за слизане под 1:54 мин.

 

Антъни Иванов е готов за слизане под 1:54 минути на 200 м бътерфлай и това е директна заявка за медал на европейското първенство за мъже и жени в Шотландия през лятото.

Заяви го пред BGswim.com, след като даде първи резултат в континенталната ранглиста по време на шампионата на Гърция, където триумфира в дисциплината.

 

„На този етап от подготовката съм доволен и то много. Продължаваме с треньора ми Николай Вакареев да се подготвяме за медал на европейското първенство. След тези плувания се чувствам готов за 1,54 мин. след няколко месеца. А може и 1,53“, сподели звездата на Вихрен (Сандански).

На първенството на Гърция в Атина Иванов даде 1:56,49 мин. на 200 м бътерфлай.

Досегашното най-добро време в ранглистата бе на британската торпила Джеймс Гай – 1:57,46 мин. С близо секунда е по-бавно.

18-годишният талант от Велико Търново стана втори на 50 м бътерфлай.

 

При последния си старта на 100 м бътерфлай Антъни Иванов даде първо време за финала с 53,23 мин., но пропусна вечерния сеанс, тъй като с треньора му Николай Вакареев трябваше да гонят полета от Атина.

 

В отсъствието на българина шампион стана гъркът Стефанос Димитриадис с 53,96.

 

Иванов ще участва на отборния шампионат на България. Ще се състои от 16 до 18 март на 50-метровия столичен басейн „Диана“.

После третия в света при юношите и осми при мъжете ще се концентрира изцяло върху подготовката за европейското първенство в Шотландия, където се е прицелил в медал на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар