Янчев №1 в Благоевград с три яки рекорда

 

Йордан Янчев (Сандански) записа три впечатляващи рекорда и бе избран за най-добър плувец на международния турнир „Пирин-Благоевград“, провел се на 50-метровия общински басейн.

Габриела Георгиева от столичния Дамини ЛВ е пък №1 при дамите в надпреварата, проведена за втори път и в която взеха участие 526 плувци от 43 клуба.

На турнира, организиран от ПК Пирин, бяха направени общо 5 национални рекорда.

Другите два бяха на Здравко Баблаков от СК Боляри 2009 (Велико Търново).

След като в края на миналата година 16-годишният Йордан Янчев потопи рекорда на Валентин Кочанов на 400 м св. стил на малък басейн при мъжете, оцелял три десетилетия, направи същото и на голям.

Възпитаникът на Божидар Граматиков и ПК Сандански триумфира с 3:54,93 мин.

Валентин Кочанов плува 3:55,10 мин. на 15 юли 1988 г. в София на държавния шампионат, който подгряваше най-силните български олимпийски игри – тези в Сеул.

Така изглежда Вальо Кочанов днес

Рекордът на Янчев е и за юноши старша – 15-17 годишни.

Предишният бе също негов – 3:57,27 мин. от световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис през септември миналата година.

 

На стотака кроул Янчев коригира стандарта на 51,73 сек. при старшата.

Здравко Баблаков от СК Боляри 2009 постави най-добри постижения на 50 и 100 м бруст при юношите старша възраст, съответно 29,78 сек и 1:04,86 мин.

Рекордите

Резултатите

Отличниците в отделните възрасти

Здравко Баблаков

 


 

Габриела Георгиева беше безапелационна на гърба и бе избрана за №1 при жените

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар