Антъни Иванов: Искам да оставя следа и на двете световни

Голямата ни надежда за силно представяне на световното първенство по плуване в Будапеща Антъни Иванов стартира днес в най-силната си дисциплина – 200 м бътерфлай. Именно към нея са насочени усилията на 18-годишния дебютант. Споделя го и пред BGswim.com.  

 

– Антъни, имаше покрити четири норматива за световното първенство. Пропусна 400 м св. стил, за да  спестиш сили. 50 м бътерфлай мина. Остават най-силните ти. Какви са целите за тях?

 

– Винаги съм се фокусирал върху 200 м бътерфлай, защото това е моята дисциплина. Надявам да успея да подобря рекордите си и да имам вечерно плуване ако успея. Иначе подготовката ми за световното първенство протече успешно.

– Дебютант сина световно първенство за мъже, но демонстрираш достатъчно самочувствие. Смяташ ли, че ще имаш проблеми с напрежението и очакванията?

 

–  Не мисля, че ще имам проблем. Винаги досега съм успявал да се събера на големи състезания и мисля, че съм готов за ново такова изживяване.

 

Върху кои елементи смяташ, че имаш резерви – старт, подводно, по-добра функционалност?

 

– Имам резерви навсякъде в плуването си, което е страхотно. Имам откъде да сваля още и да доближа българския бътерфлай до световния. И това ще стане с начина, п който работим с треньора ми Николай Вакареев. Разбираме се с една дума и му вярвам на 100% за нещата, които правя.

 

 

Кой ще е героят на първенството?


– В Будапеща няма да е моят герой Майкъл Фелпс. Така че при жените това ще са Кейти Ледецки и Катинка Хошу, а при мъжете британците ще са много силни и се надявам да вземат смесената и 4х200 свободен стил понеже съм им фен, а като единици Адам Пийти е недостижим на 50 и 100 м бруст, Ласло Чех и Кендереши ще защитават Унгарците. Сензация ще е Дресъл.

– Кое от двете световни е по-важно за теб – в Будапеща или Индианаполис?

– И двете са еднакво важни, но това в Будапеща е нещо ново за мен. Надявам се и на двете да оставя следа и да подобря постиженията си. Стискайте палци на всички българи и знайте, че ще дадем всичко от себе си.

 

Василен Димитров, пратеник на BGswim.com в Будапеща

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар