Хошу развълнува ‘Дунава Арена’

Гордостта на Унгария Катинка Хошу отключи в плувния комплекс–красавец „Дунава Арена“ вулкан от емоции, съизмерим с футболни страсти, след като очаквано, макар и без рекорд,  взе световната титла на 200 м съчетано в Будапеща.

„Желязната лейди“, чийто лик краси всеки трети билборд от пътя до летището до сградата на парламента, а биографичната й книга може да бъде намерена в повечето спортни магазини, триумфира с време  2:07,00 мин.

Хошу не сдържа сълзите си при изпълнението на националния химн, а минути преди това нахлу близо до ВИП-ложата, за да приеме поздравления.

 

Мигът на величие беше оценен и от преизбрания шеф на ФИНА- Международната федерация по плувни спортове Хуалио Мальоне, който награди Хошу.

Втора остана японката Юи Охаши с 2:07,91 мин, а трета е Медисън Кокс от САЩ с 2:09,71.

Героите на втория състезателен ден от световното първенство в Будапеща бяха Адам Пийти и Сара Сьострьом.

Британският лъв отложи слизането под 57 секунди на 100 м бруст, но затвърди хегемонията си с 57,47 сек.

Времето е нов рекорд на шампионатите. Американецът Кевин Кордес е втори с 58,79, а призовата тройка допълни руснакът Кирил Пригода с 59,05.

Ден след като постави световен рекорд на 100 м св. стил, шведската торпила Сара Сьострьом  триумфира на 100 м  бътерфлай с ново върхово постижение на шампионатите – 55,53 сек.

Тройката оформиха австралийката Ема Макиън с 56,18 и Кейси Уоръл – 56,37.  

Второто злато за Великобритания  на 24 юли спечели Бенджамин Прауд.

 Бе най-бърз на 50 м бътерфлай с 22,74 секунди. Втори на 4 стотни (22,79) остана бразилецът с физика на културист Николас Сантос, а трети е Андрий украинецът Говоров – 22,84.


Резултатите от втория състезателен ден

Василен Димитров, пратеник на BGswim.com в Будапеща

 

Photo by Giorgio Scala/Deepbluemedia

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар