Антъни Иванов с много силен резултат на 100 м бътерфлай, но остана извън европейския финал

Антъни Иванов записа много силен резултат в полуфиналите на 100 метра бътерфлай от европейското първенство по плуване на 25-метров басейн в Казан. Националът, който е единственият участник от България на шампионата, фиксира 50,20 секунди. Така Иванов за втори път през деня подобри собствения си държавен рекорд в дисциплината.

Сутринта Антъни плува за 50,70 и влезе с 12-о време в полуфиналите. Сега записа 10-о място в крайното класиране.

Силното му време на по-слабата за него дисциплина, каквато е 100 м бътерфлай, дава надежди, че Иванов ще плува още по-здраво на 200 метра бътерфлай. Сериите в коронната му дисциплина са в четвъртък.

А и националът вече заяви, че участва в Казан изцяло с мисълта за световното на 25-метров басейн в Абу Даби, което е през декември. И е пристигнал на европейското изцяло в хода на тренировките без да предприема т.нар. заостряне, което плувците практикуват преди най-важните си състезания. Затова е логично и резонно да очакваме още по-добро плуване и класиране от Антъни на 200 м бътерфлай в Казан. Както и много силно негово участие на световното в Абу Даби. Поне за това засега говори днешното му постижение на 100 метра бътерфлай.