Антъни избра Алабама

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в Университета Оубърн, в американския щат Алабама.

Пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип, да види базата. През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с “тигрите” от Оубърн.

 

Ще учи бизнес. После спортен мениджмънт.  

 

Подробностните Антъни Иванов сподели пред BGswim.com.

 

Подсигурена му пълна стипендия. Започва новото начало в спортната си кариера догодина след 20 август и европейското първенство в Шотландия на голям басейн.

 

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) имаше предложения от няколко американски университета, включително и от „Бръшляновата лига” – Харвард и Станфорд. 

Колебаеше се между вузовете на Северна Каролина и Флорида, на световното първенство в Будапеща пък го посетиха емисари на Питсбърг.

В България на крака му дойде спецът, тренирал в ранните му години детрониралия Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио сингапурец Джоузеф Скулинг.

Серхио Лопес, който също е олимпийски медалист (Сеул’88), е работил още с героя от световното първенство за мъже и жени в Будапеща Каелеб Дресъл (САЩ).

 

 

Антъни Иванов с екипа на бъдещия си отбор. Снимки: личен архив

 

Иначе с тима, стягащ яка селекция, се е подготвял бразилската фурия Сезар Сиело в силните му рекорди на най-бърз плувец на планетата.

 

Старши треньор на тима в Оубърн е Брет Хоук е, а другият помощник е Тейлър Макгил. На последните олимпийски игри в Рио през 2016 г. университетът имаше единадесет плувци от различни нации.

 

Антъни Иванов, който се прибира днес от САЩ, пропуска турнира “Спринт”в Пловдив този уикенд.

Ще участва на държавния шампионат п рез декември.

 

Очаквайте интервю с Антъни Иванов относно впечатленията му в САЩ!

 


 

Плувният отбор на Оубърн разполага с два 50-метрови басейна, които са разполовявани с коридори на по два 25-ярдови и още толкова 25-метрови

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар