Звезда от турнир ′Бриз′ с медал за Световната купа

 

Бразилската звезда на турнир “Бриз” в Бургас – Нелсон Силва спечели бронзов медал по време на предпоследния кръг от Световната купа по плуване на малък басейн в Токио.

Направи го със смесената щафета микс, стартирайки от първи пост – на гърба. Квартетът на Бразилия даде време 1:39,90 мин.  

 

Остана на 7 стотни от среброто, спечелено от САЩ (1:39,83). Златото е за САЩ (1:39,05). 

 

Самият Нелсон Силва е 39-и в генералното класиране с актив от 12 точки. От 2009 г. участва в Световната купа, а тази година използва турнир “Бриз”, за да поддържа формата си, докато трае паузата от стартовете в Близкия Изток и Азия.  


Иначе в Токио лидерката в гетералното гласиране Сара Сьострьом записа три победи и дръпна с аванс от 132 т. пред петкратната носителка на трофея Катинка Хошу (Унг). 

 

Шведката получи бонус от 18 т. за третия джакпот, раздаван от кръговете в Азия.


Хошу записа две победи и едно второ място.

 
Последният кръг е в Сингапур на 18 и 19 ноември.


Чад ле Кло (РЮА) води при мъжете с аванс от 129 т. пред миналогодишния носител на купата Владимир Морозов (Русия).


В Токио паднаха и три световни рекорда за девойки. Японката Рикаке Икее подсигури два от тях – на 100 м бътерфлай (55,99) и на 100 м съчетано (57,75). 

 

Китайката Бинжин Ли стана едва втората девойка, слязла под 4 минути на 400 м св. стил, подобрявайки световния рекорд във възрастта с 3:59,14 мин.

 

Снимка: Евгени Цеков

 

Резулттатите от Токио 

 

Дисциплина по дисциплина

 

Класиранията

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар