Антъни: Йосиф беше готов за медал!

 

Йосиф Миладинов е бил подготвен за медал на световното първенство за юноши, категоричен е асът на българското плуване Антъни Иванов, чийто рекорди на 50 и 100 м бътерфлай подобри 16-годишният пловдивски талант.

 

Трениращият в Швейцария тийнеджър остана на 6 стотни от бронза на стотака в Будапеща.

Антъни Иванов коментира за BGswim.com плуванията на Миладинов, както и вероятността двамата да направят български дуел на 100 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио.

„Според мен Йосиф беше напълно готов за медал на 100 м бътерфлай, но липсата на масажист натежа на третото плуване, както и малко по-бързото тръгване, поне по мое мнение. Защото той може да не го е почувствал толкова бързо“, сподели Иванов.

 

Преди две години донесе единственото отличие за юношеското и мъжкото ни плуване в басейн, ставайки трети на 200 м бътерфлай в Индианаполис.

„Относно варианта да плуваме заедно на 100 м бътерфлай на  олимпиадата, не знам дали ще имам възможност преди това да плувам на 50-метров басейн за норматив на стотака. Ако имам, ще се опитам да покрия, за да имаме двама представители в Токио, допълни деветият на 200 м бътерфлай от световното първенство за мъже в Южна Корея. – При всички случаи мисля, че догодина при старт на 100 м бътерфлай ще покрия „А“ норматива. Бях готов и сега, но не го плувах. Липсата на възстановяване и масажист обаче пак си казаха думата на голямо първенство.“

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар