Антъни открива сезона в Гърция

Най-добрият български плувец Антъни Иванов открива състезателната година с участие на отворения зимен шампионат на Гърция.

Първенството ще се състои в Атина от петък до неделя (23-25 февруари).

Третият в света при юношите и осми при мъжете ще плува и в трите дистанции на бътерфлая – 50, 100 и 200 м.

 

„С треньора ми Николай Вакареев сме си поставили за цел в Атина дам всичко от себе си и да видим как сме на този етап от подготовката“, заяви Иванов пред BGswim.com.

След първенството на Гърция 18-годишната звезда на Вихрен (Сандански) ще участва на отборния шампионат на България. Ще се състои от 16 до 18 март на 50-метровия столичен басейн „Диана“.

После ще се концентрира изцяло върху подготовката за европейското първенство в Шотландия, където се е прицелил в медал на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

„На високопланинската база Белмекен направихме общата подготовка. Мисля, че като цяло подготовката върви добре и трябва за август да съм готово готов“, допълни Иванов.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар