Дамянова гони норматив в Париж без треньора

 

Най-изявената ни състезателка в артистично плуване Христина Дамянова ще гони без треньора си покриване на норматив за европейското първенство в Шотландия.

В Париж, където от 9 до 11 март ще се състои Откритото първенство на Франция, ще участваме с общо 5 състезателки, с две на соло и два дуета.

Българската група ще водят треньорките Галина Георгиева – от държавния отборен първенец Аква спорт (Варна) и Юлия Чубурова (НСА).

Ще имаме и традиционно представител при съдиите – Мария Бинева.

В Париж нормативи за европейските първенства ще гонят на соло Христина Дамянова (Левски-Спарта 2000) и Александра Атанасова (Аква спорт).

При дуетите: Александра Атанасова/Далия Пенкова (Аква спорт), Мишел Хубнер/Мария Киркова (НСА).

 

Единствено участничката ни на две световни първенства при жените и на последното европейско в Лондон през 2016 г. Христина Дамянова ще бъде без треньор – Валентина Богачева-Хофман.

От БФПС обясниха, че треньорската колегия е взела решение да заминат Георгиева и Чубурова, които ще се погрижат и за Христина, която се подготвя за европейски финал.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар