Антъни плува най-важната дисциплина на старта на световното

Най-важният старт за Антъни Иванов на световното първенство в 25-метров басейн в Ханджоу (Китай) е в откриващия ден на форума, който ще се проведе 11 до 16 декември.

Шестима от седмината ни представители ще се състезават във вторник.

Иванов ще плува утре на 200 м бътерфлай – дистанцията, с която са свързани големите ни надежди за финал.

При дебюта се на световно първенство на малък басейн в Уиндзор (Канада) през 2016 г. стана 15-и. Година по-късно състезателят на Николай Вакреев и Вихрен (Сандански) записа финал при мъжете на голям басейн.

200 м бътерфлай е третата дисциплината на програмата на 11 декември (вторник). Сутрешните сесии започват 9:30 часа местно време, с шест часа напред от българското.

„В Китай конкуренцията горе-долу е същата като на 50-метровия басейн. Аз се надявам да си подобря моето класиране отпреди 2 г., когато завърших 15-и. Ако подобря националния си рекорд на 200 м, може да гледам и към финал. Надявам се и трите ми плувания да минат през национални рекорди. Конкуренцията ще е много силна. Някои от звездите няма да участват, но традиционните сили в плуването имат качествени алтернативи за малък басейн, така че борбата за финала ще е много тежка. А и на малък басейн има само серии и финал, което прави нещата още по-трудни. Обикновено хората, които плуват по-силно на 25-метров басейн, не ги виждаме във важните стартове на голям, но те определено са класни състезатели в малкия и затова бих казал, че конкуренцията е еднаква”, сподели Антъни пред „24 часа“.

Иначе в първия състезателен ден в „Hangzhou Olympic and International Expo Centre“ само Диана Петкова (на долната снимка) от седмината ни плувци няма да участва.

Програмата открива Йордан Янчев на 400 м св. стил, следва Антъни, Любомир Епитропов ще дебютира на 100 м бруст, Габриела Георгиева на 100 м гръб, а индивидуалните стартове затваря Калоян Братанов на 200 м съчетано.

В мъжката щафета на 4 по 100 м св. стил ще плуват освен Янчев, Иванов, Братанов и Светлозар Николов. Нашите са във втората от двете серии, в първи коридор.  Най-силно време е заявен квартетът на Австралия.


Дисциплините на българите

мъже
Антъни Иванов (50, 100, 200 м бътерфлай)

Калоян Братанов (100 м  св. стил, 200 м съчетано)
Йордан Янчев (200, 400 м св. стил)
Любомир Епитропов (100, 200 м бруст)
Светлозар Николов  (100, 400 м съчетано)


Жени

Габриела Георгиева (100,  200 м гръб)
Диана  Петкова (50, 100  св. стил, 100 м съчетано)

Програмата на шампионата ТУК

 

Следете шампионата ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар