Българският тим с приповдигнат дух за световното по плуване

Българският плувен седемчленен отбор е в приповдигнат дух преди старта на световното първенство на 25-метров басейн в Ханджоу (Китай), което ще се състои от 11 до 16 декември.

Нашият тим е най-многолюдният в досегашните 13 шампионати.

В една от седемте древни китайски столици ще ни представят Антъни Иванов, Йордан Янчев, Калоян Братанов, Любомир Епитропов, Светлозар Николов, Габриела Георгиева и Диана

Петкова. Водач на групата е генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски, а другият треньор е Николай Вакареев.

Българските плувци, които отлетяха за Китай миналата сряда, още се аклиматизират. Впечатлени са от басейна в „Hangzhou Olympic and International Expo Centre“.

Настанени са в един хотел с отборите на Бразилия и Канада, точно над величествената река Цянтан, вливаща се в Източнокитайско море.

Шестима от седмината в българския отбор, отляво на дясно: Калоян Братанов, Антъни Иванов, Светлозар Николов, Диана Петкова, Йордан Янчев, Любомир Епитропов. Габриела Георгиева е на водещата снимка

 

„Отборният дух е супер. Басейнът, очаквано за построен от китайци, е прекрасен. Доволни сме от хотела и гледката от десетия етаж, но у много мъгливо, повече от София. Не е спирало да вали сняг. Дори натрупа. Повече от отбора стартират още в първия състезателен ден на шампионата“, сподели Диана Петкова пред BGswim.com.

Шестата от Младежките олимпийски игри в Аржентина ще плува три индивидуални дисциплини – 50, 100 м св. стил и 100 м съчетано, както и със смесената щафета микс на четвъртия кроулов пост. Останалите в квартета са: Габриела Георгиева на гърба, Любомир Епитропов – на бруста и Антъни Иванов.

За първи път на световно първенство на малък басейн ще правим щафети, при това три. Особени надежди се възлагат на 4 по200 м св. стил мъже. Третата е на 4 по 100 м св. стил мъже.

Сутрешните сесии започват 9:30 часа местно време, с шест часа напред от българското.

Програмата на световното първенство ТУК

Гледката от хотела на българския плувен отбор 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар