Антъни подпечата визата за Токио с титла в САЩ

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов покри норматив „А“ за олимпийските игри в Токио 468 дни преди старта им, а постижението му гарантира участие на форума под петте преплетени кръга.

 

Направи го на силния турнир в Ричмънд, в американския щат Вирджиния, триумфирайки на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай с време 1:56,34 мин.

 

Норматив „А“ за Токио е 1:56,48 мин.

Времето естествено му гарантира участие и на световното първенство в Южна Корея през лятото, за което преди това покри норматив на стотака бътерфлай. То ще е четвъртото му на голям басейн.

Резултатите на 200 м бътерфлай, мъже

Първокурсникът в университета на Вирджиния Тех имаше покрит норматив и за предните олимпийски игри в Рио през 2016 г., когато беше на 16 години, но той бе „Б“ и според регламента на МОК, ФИНА и решението на треньорския съвет към БФПС замина Александър Николов.

„Много се радвам, че успях толкова рано да покрия норматива. Преди 3 години не ми стигнаха 14 стотни, сега ми стигат точно толкова. Понякога нещата явно се случват с причина и това е знак, не съвпадение. Успех на всички, които тепърва им предстоят квалификации. Вие можете. Благодаря на г-н Вакареев и на треньорите ми във Вирджиния. След този толкова дълъг сезон е уникално, че успях от първият път“, коментира Иванов пред BGswim.com.

Калоян Братанов остана близо до норматива за световното първенство на 50 м св. стил.

Плува за 22,90 сек., финиширайки седми във финал „Б“ в Ричмънд.

Норматимвът е 22,73 сек. и ще го гони в събота в трето – извънредно, плуване.

Резултатите ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар