Епитропов също с норматив за Корея

Любомир Епитропов също покри норматив за световното първенство по плуване в Южна Корея, а Антъни Иванов постигна втория си, влизайки с първо време за финала на 200 м бътерфлай на турнира в Ричмънд, щата Вирджиния.

Така в рамките на едно денонощие четирима българи си отвориха пътя към планетарния шампионат, след като в Бургас това направиха Лъчезар Шумков и Светлозар Николов.

Най-драматично обаче беше положението при Епитропов, който покри норматива на 200 м бруст, плувайки лично време 2:13,86 мин.

Първокурсникът в университета на Източна Каролина беше с първо време за финал „Б“ на 100 м бруст.

При проверката в колрума обаче възникнално объркване и 19-годишният търновец пропуснал да излезе на време.

„Организаторите го санкционирали със спиране от участие до края на турнира. Наставникът на Любо в университета на Източна Каролина обяснил ситуацията, че за него я е важно покриването на норматив и той бил допуснат да плува извън класирането. Времето му е трето и го правеше финалист“, сподели за BGswim.com Николай Вакареев – треньор на Епитропов и Иванов във Вихрен (Сандански).

Първо време даде Аж Поуч – 2:13,12 мин.

Нормативът за световното първенство на 200 м бруст, поставен от БФПС, е 2:14,23 мин.

Антъни Иванов влезе с първо време в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай, плувайки за 1:57

Нормативът е 1:57,64 мин. Антъни ще опита плуване в рамките на 1:56,00, за да атакува стандарт „А“.

Нормативите за световното първенство ТУК

Антъни и Любо  ще останат в САЩ и през май, за да вземат изпити. После ще се приберат за кратко в родния Велико Търново, след което ще продължат подготовката си в Сандански.

В Ричмънд близо до световен норматив в пресявките на 50 м св. стил беше и Калоян Братанов.

Първокурсник в Университета по селско стопанство и механика в Тексас влезе във финал “Б“ с 22,90 сек.

Ще атакува в по-късните часове норматива от 22,73 сек.

Коко, който у нас се състезава за варненския Астери, има 22,60, което е мъжкият национален рекорд, поставен от него миналата година, когато стана юношески шампион на САЩ.

Резултатите ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар