Антъни приключи с шест титли

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов приключи с шест титли и общо 8 медала държавното първенство за мъже и жени и по-малки до 13 години, провело се на столичния басейн „Диана“.

В заключителния ден на шампионата триумфира на 50 м бътерфлай с 24,38 сек.

След това потегли трети от трети пост на смесената щафета 4 по 100 м, за да даде преднина на Венцислав Айдарски за третия отборен триумф на Вихрен (Сандански).

За златото, подпечатано с нов клубен рекорд от 3:53,15 мин., плуваха още 16-годишният младок Благой Панайотов и Любомир Епитропов. Предишното върхово постижение също бе на отбора от Сандански – 3:53,.20 мин., от 18 март тази година, също на басейн „Диана“.

Вихрен спечели и трите мъжки щафети. В смесената плуваха трима от участниците на европейското първенство в Глазгоу през август – Иванов, Епитропов и Айдарски.

Антъни спечели останалите си титли на 100 и 200 м бътерфлай. Взе сребро на 50 м гръб и бронз на 100 м гръб.

Епитропов триумфира на 200 м бруст с 2:15,97 мин.

До европейското първенство двамата ще тренира в северозападна Гърция заедно под ръководството на треньора им Николай Вакареев, в климатични условия близки до тези на Белмекен.

Държавното ни първенство бе във формат „оупън“, признато от ФИНА и дава възможност за покриване на нормативи за световното първенство догодина, както и за Младежките олимпийски игри в Аржентина през есента.

Участваха близо 400 плувци от осем държави. Клубовете бяха  44.

Очаквайте подробности за отборните класирания!

Резултатите ТУК

Прогресия в класиранията и резултатите на всички плувци ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар