Антъни, Янчев и Левтеров в битка за кралската дисциплина

 

Най-добрият български плувец – Антъни Иванов, шестият и седмият от европейското първенство за юноши – Йордан Янчев и Калоян Левтеров, ще направят интригуваща битката в кралската дисциплина 100 м св. стил на държавния шампионат за мъже и жени на столичния басейн „Диана“, провеждащ се от четвъртък до неделя (11-14 юли).

За първенството, което е олимпийска квалификация за Токио догодина, са заявени 327 състезатели от 39 клуба, включително и Република Северна Македония, Турция и Хърватия.

Мъжете са 182 мъже, 145 са жените.

 

Антъни Иванов ще плува на шампионата за тренировъчен ефект, тъй като в понеделник лети за световното първенство за Южна Корея, но това не му пречи да атакува държавния рекорд на 100 м св. стил.

Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев е подобрил в САЩ значително подводната част, наблягайки на честотата на движенията и мощността за сметка на амплитудата.

 

16-годишният рекордьор в гърба Калоян Левтеров пропуска стотака, заради кралската дисциплина, на която с летящ старт на щафетата 4 по 100 м кроул на европейското първенство в Казан направи слизане под 50 секунди. – 49,96.  

Състезателят на Жорж Станкович и Славия даде първо време в пресявките с 51,78 сек. 

Втори е поливалентният кроулист Йордан Янчев – 51,83 сек. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански е с потенциал за плуване за 50 секунди.

Времето на Антъни от сериите е пето – 52,80 сек.

Ще се изправи срещу Левтеров и на 50 м гръб, където битката ще бъде тройна с включването на ветерана Мартин Желев.

Иначе първият от отборния държавен шампионат през пролетта – Павел Банчев получи почивка след европейското първенство в Казан от треньорката си Петя Миладинова.

Държавният рекорд е на Александър Николов 49,53 сек. от 30 юни 2017 г.

 

Юношеският стандарт е на Йосиф Миладинов – 51,23 сек. от 13 май на турнира „Мултинейшън“ в Австрия.

Финалната сесия на първия състезателен ден се открива в 18:00 ч.

Държавното първенство започна с рекорд, след като Тонислав Събев от търновския Царевец даде първо време на 50 м бруст с 28,76 сек.

Негов е стандартът за юношите старша – 28,78 от 12 април.

Битката за златото ще е интересна.

С второ време е трениращият в САЩ състезател на Вихрен Любомир Епитропов (28,81).

Третото е на другия ни участник на световното първенство в Корея и държавен рекордьор – Лъчезар Шумков (Спринт, София) – 28,97 сек.  

Рекордът му е 27,72 сек.

Следете резултатите ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар