Синхронистките откриват участието ни на световното

 

Състезателките по артистично (синхронно) плуване Александра Атанасова и Далия Пенкова откриват в петък българското участие на световното първенство в сините спортове в Гуанджу (Южна Корея), което ще се състои от 12 до 28 юли.

 

Треньорката на дуета Галина Георгиева и нейните състезателки са впечатлени от атмосферата и условията и направиха няколко тренировки, след отпътуването си за Азия в понеделник.

 

Утре Александра Атанасова ще играе съчетанието си на техническо соло.

Малко по-късно в същия ден ще изпълни с Далия Пенкова програмата в надпреварата за технически дует.

Следват два дни почивка и изиграването на волните програми при солата и дуетите.

Александра и Далия, които а състезателки на варненския Аква Спорт, се класираха за дебютния си световен шампионат при жените, след като покриха вътрешни и международни нормативи.

 

Очакванията за максимално добро класиране и подобряване от предното в Будапеща през 2017, където ни представяха Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева.

 

„Надявам се да се представим по най-добрия начин на световното първенство. На такъв форум не съм участвала преди и много се вълнувам. Обстановката и басейнът са супер”, сподели Алекс за BGswim.com.

С треньорката Галина Георгиева

„Нямаме определени цели, свързани с класиране, искаме да покажем най-доброто от себе си и да представим България в най-хубавата й светлина”, сподели Далия.

 

В последната седмица преди заминаването варненки направиха съвместен тренировъчен лагер със силния дует на Беларус, който ще търси място във финала на световното първенство.

 

Лагерът беше договорен и осъществен благодарение на контактите на Галина Георгиева с Беларус по време на европейския шампионат за девойки в Прага.

 

Програмата на артистично плуване в Корея

Дисциплини (10)

Техническа програма: Соло, Дует, Ансамбъл, Смесен дует

Волна програма: Соло, Дует, Ансамбъл, Свободна комбинация (Комбо), Връхна програма, Смесен дует    

Място на провеждане: Yeomju Gymnasium

Рускините доминират в този плувен спорт от дълги години. Така се очаква да бъде и в Гуанджу.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар