Антъни започва ударно в САЩ

Антъни Иванов започва ударно новия етап от плувната си кариера в САЩ със състезание още на 12 януари.

Двойният световен финалист при мъжете подсилва отбора на Вирджиния Тех в двубой с друг местен университетски тим.

На 31 декември ще има две тренировки. На 1 януари 2019 г. ще бъде на вода в 6 часа сутринта.

Антъни ще започне учебните занимания на 22 януари. Ще следва спортен мениджмънт.
 
Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) замина за САЩ на 27 декември, а половин час след пристигането си в университета Верджиния Тех са му били направени изследвания, банкова сметка и набирането на информацията за съставянето на американска книжка – документ, удостоверяващ как протича курсът му на обучение.

Посрещна го приятел от родния Велико Търново – Александър, с когото са плували като деца.

Антъни ще тренира с професионалистите, докато му направят всички необходими изследвания.

Останал впечатлен от позитивното отношението на американците и новите си съотборници. 

Първоначално 19-годишният Антъни бе избрал да учи в Оубърн, но последва Серхио Лопес, с когото иска да работи и да гони високи цели. Испанецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул’88.

“Много съм щастлив, че Антъни реши да се присъедини към отбора на Вирджиния. Опознах го добре и неговите родители, проучвайки състезатели. Той е от плувците, които са способни да променят посоката на отбора веднага. Наследих много силен мъжки тим и привличането на Антъни повишава амбиците ни да продължаваме нагоре”, заяви Серхио Лопес в страницата на отбора.

Антъни Иванов е двукратен победител в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“. Отново е номиниран.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар